Mediaspelers met WIFI (WLAN)

Soms kan het onpraktisch zijn om te werken met een UTP kabel verbinding, je hebt dan de mogelijkheid om gebruik te maken van de beveiligde WIFI verbinding, ook wel WLAN genoemd. Het configureren van de draadloze verbinding van de mediaspeler is redelijk eenvoudig en wijst zichzelf uit.

Er zijn 2 soort mediaspelers met WIFI verbinding, de modellen met een geïntegreerde WIFI waarbij er niets extra moet gebeuren en de modellen waarbij er enkel via een USB dongle een draadloze verbinding kan worden gemaakt. We raden iedereen aan om te kiezen voor een model waarbij de wireless lan verbinding al in het toestel zelf zit, het is niet veel duurder en het scheelt toch weer wat extra werk en ruimte.

Mediaspelers met een geïntegreerde WIFI adapter

Waar je wel rekening mee dient te houden is dat het draadloos signaal van je router sterk genoeg is. Zit je dus veel te ver van je router, dan kan het zijn dat je problemen gaat ondervinden met het streamen van 1080p kwaliteit. In dit geval zul je een repeater moeten kopen om de draadloze verbinding van je router te versterken of je gaat toch voor de UTP kabel moeten kiezen.