Welke mediaspeler is het beste?

Er zijn zeer veel mediaspelers op de markt maar welke is nu het beste? Dit is een vraag die op zich zeer moeilijk te beantwoorden is, iedereen heeft namelijk verschillende wensen en verwachtingen. We hebben daarom een lijst opgesteld van specifieke eigenschappen die je zeker moet nagaan om te bepalen welke mediaspeler het beste bij je hoort.

Na het lezen van deze eigenschappen bekijk je best onze TOP 10 mediaspelers om een goede keuze te maken.

Belangrijkste eigenschappen van de mediaspeler checklist

Eigenschap Uitleg
Heeft de mediaspeler een WIFI verbinding? Een WIFI verbinding kan een van de belangrijkste dingen zijn waar je naar moet kijken als de mediaspeler vaak wilt verplaatsen en op verschillende televisies of computers wilt gebruiken. Soms is het ook zeer onpraktisch om een UTP ethernet kabel aan te leggen om de mediaspeler te verbinden met het internet.Bij sommige mediaspelers is WIFI internet mogelijk maar dan enkel via een USB dongle, een USB stick die internet kan ontvangen. We raden aan om altijd voor een model te kiezen waar de WIFI verbinding geïntegreerd zit in de mediaplayer.
FULL internetbrowser of enkel via APPS? Bijna alle mediaspelers kunnen aangesloten worden op het internet maar niet elk apparaat is in staat om te surfen op het internet zoals je dat met een normale pc of tablet doet.Kijk dus goed na bij de specificaties of het model een echte browser bevat of enkel APPS om naar youtube, facebook, twitter en andere sites te surfen. Veel mediaspelers bevatten zowel een echte browser als APPS zodat je bijvoorbeeld zeer snel youtube videos kunt bekijken.
Plaats voor een harde schijf?  Een van de nadelen van goedkopere mediaspelers is dat er vaak geen plaats is voor een geïntegreerde hardeschijf. Dit betekend dat je films zult moeten afspelen via een externe harde schijf die je aansluit op de USB-poort van de mediaspeler.Sommige type mediaspelers bevatten flashgeheugen. Dit wilt meestal zeggen dat je slechts enkele GB tot je beschikking hebt wat bijvoorbeeld niet genoeg is om enkele DVD’s of een Blu-ray DVD op te zetten.We raden aan om een mediaspeler te kopen die plaats heeft voor een harde schijf als je zo min mogelijk aantal apparaten in de woonkamer wilt hebben.
Kan de mediaspeler wel op internet? Er zijn goedkope modellen waarbij het niet mogelijk is om deze aan te sluiten op het internet. Deze toestellen hebben meer de functie om bestanden van een externe hardeschijf of USB stick af te spelen wat op zich overbodig is aangezien de meeste moderne televisies beschikken over een USB-poort.
Ondersteuning van HD-kwaliteit? Het laatste waar je wilt achter komen bij de aankoop van een mediaspeler is dat deze slechts 720p resoluties ondersteund. Kies altijd voor een mediaspeler die 1080p kwaliteit biedt.
Bekijk je 3D films? Als je televisies 3D ondersteund dan kan het handig zijn om een mediaspeler met 3D ondersteuning te kopen. Deze modellen zijn niet zo heel veel duurder en ze bevatten vaak nog andere leuke snufjes naast 3D films.
Denk aan de toekomst zoals Films kopen en streamen via internet In Nederland zijn er al diensten aan het opkomen zoals Netflix waar je films kunt kopen en direct afspelen. Het zou nuttig kunnen zijn om alvast een mediaspeler te kopen die deze streaming diensten ondersteund.
Ondersteuning van media formaten Dit is nog een reden om niet voor de zeer goedkope mediaspelers te kiezen. Deze players hebben vaak moeite met het afspelen van iets exotischere video of muziek-extensies.
Inclusief HDMI kabel? De HDMI kabel is de kabel die je nodig zult hebben om je mediaspeler te verbinden met de televisie. We raden aan om goed na te gaan of er een HDMI kabel meegeleverd wordt zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Alles gelezen? ga dan verder naar onze mediaspelers top 10 pagina